Hebt u vragen over onze dienstverlening?

Aanvaarding

Aanvaarding

Op het moment dat je erfgenaam bent is het mogelijk om de erfenis te verwerpen of te aanvaarden. Een beneficiaire aanvaarding houdt in dat alleen de nalatenschap wordt geaccepteerd, voor zover deze positief is. Hierdoor blijf je erfgenaam, maar word je verder niet aangesproken voor de schulden. 

Voor deze zogeheten beneficiaire aanvaarding dien je een verklaring af te leggen bij de griffie van de rechtbank, in het arrondissementsgebied waar de overledene het laatste woonde. Dit gebeurt in de praktijk meestal door een volmacht te tekenen bij de notaris.

Een beneficiaire aanvaarding brengt in de praktijk veel met zich mee. Denk aan een (uitgebreide) boedelbeschrijving, waarin een betrouwbare weergave van de gehele erfenis gemaakt wordt. Daarbij volgt een taxatie van de waarde van zowel roerende als onroerende zaken in de boedel.

Wij zijn ervaringsdeskundige op het gebied van het gedetailleerd in kaart brengen van de inboedel en de woning. Boedelbeheer van Inboedel Diensten ontlast en ontzorgt de nabestaanden in de complexe materie. 

Offerte aanvragen

Hebt u vragen over onze dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op.
U kunt ook onderstaand formulier invullen. Wij antwoorden zo snel mogelijk.

Klanten ervaringen

Over Inboedel Diensten

Inboedel Diensten is een familiebedrijf met al ruim 25 jaar ervaring. Wij zijn Erkend en gespecialiseerd in het leegruimen, schoonmaken, het verhuurklaar opleveren van woningen appartementen, kamers en bedrijven. Bijvoorbeeld bij overlijden, verhuizing of faillissement. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en België. Daarnaast hanteren wij de laagste prijs- en oplevergarantie.

Uw zorg is onze zorg!

Scroll naar boven